16 Sep 09:55 Tungt avbräck för HV71 – Kinnvall borta efter skada

HV71:s Johannes Kinnvall var den back som gjorde näst flest poäng i SHL förra året. Men nu kommer Jönköpingslaget att få klara sig utan backen när ligan drar igång till helgen – Kinnvall skadade sig i träningsmatchen mot Djurgården förra veckan och blir borta i tre veckor. Det skriver klubben på sin hemsida. 23-åringen drog på sig skadan i samband med en axeltackling. Även forwarden Axel Holmström har skadat sig och beräknas bli borta i fyra veckor.

16 Sep 21:37 Rullar ned för backe – Nikola anklagas för fusk

I reklamfilmen kör lastbilen till synes för egen maskin – men i själva verket rullade den utan fungerande motor i en nerförsbacke. Den hajpade lastbilsutvecklaren Nikola utreds nu för att ha gett missledande information om sin teknik till investerare.
SvD Näringsliv

16 Sep 16:02 Man häktad för mordförsök efter skottlossning

Offret sköts genom inglasad altanruta – fick lindriga skador.
HD Laholm - Rickard Gustafsson

16 Sep 17:09 Tårar och ilska hos anställda efter tufft besked

Ett Alexanderhugg som få var beredda på. Så beskriver fackliga förtroendevalda onsdagens kalldusch från Handelsbankens ledning. Anställda hade hoppats på mer resurser – i stället fick de veta att de var övertaliga.
SvD Näringsliv

16 Sep 06:09 Islanders klamrar sig kvar efter rysare

Tampa Bay och New York Islanders bjöd på dramatik i den femte semifinalen i NHL-ishockeyn. Ett kvitteringsmål från Victor Hedman gjorde att matchen togs till förlängning, men efter en och en halv förlängningsperiod kunde Islanders till slut avgöra matchen.
SvD Sport

16 Sep 09:39 Nya misstänkta för mord i Huskvarna

Ytterligare två personer misstänks ha varit inblandade i mordet på en 17-årig pojke i Huskvarna i augusti, uppger åklagaren Adam Rullman för lokala medier. Enligt P4 Jönköping har en man i 20-årsåldern anhållits, misstänkt för mord. Dessutom är ytterlig
HD Sverige - TT

16 Sep 10:04 Ytterligare två misstänkta för knivmord i Huskvarna

En man i 20-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord på en 17-årig pojke i Huskvarna i augusti, uppger åklagare Adam Rullman för lokala medier. Dessutom har en tonåring delgivits misstanke om inblandning, dock utan att frihetsberövas. – Det handlar om uppgifter som kommit fram under utredningen som gjort att vi kunnat upptäcka andras inblandning, säger Adam Rullman till Jönköpings-Posten. Sedan tidigare sitter en annan man i 20-årsåldern häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet. Den mördade 17-åringen hittades svårt skärskadad i Huskvarna stadspark den 20 augusti och avled senare på sjukhus.
omni.se

16 Sep 18:18 17-åring åtalas för inbrott på Bjäre Maskin

Greps med stulna sågar för drygt 150 000 kronor.
HD Båstad - Robert Dujmovic

16 Sep 20:13 En till sjukhus efter olycka vid Lomma

Malmövägen stängdes av i samband med olyckan.
Sydsvenskan Trafik - Oskar Ahlqvist

16 Sep 07:30 Konsten att trolla bort en av världens största sjöar

Av det centralasiatiska innanhavet Aralsjön återstår idag inte mycket, bortsett från förgiftade träskmarker. Två nya böcker reder ut ”det blå havets” tragiska öde, som framstår som ett av historiens värsta exempel på storskalig miljöförstörelse.
SvD - Kultur, Under strecket

16 Sep 12:22 Familjen får 100 miljoner efter Breonna Taylors död

Breonna Taylor blev 26 år gammal. Hon sköts ihjäl i sitt hem i mars i år av amerikansk polis när hon låg och sov. Hennes familj har nu ingått en uppgörelse som ger dem drygt 105 miljoner kronor för att dra tillbaka sin stämningsansökan mot staden Louisville, enligt Sky News .
Expressen Nyheter - Johan Bratell

16 Sep 15:36 Rutavdrag för sällskap till äldre

Sällskapssjuka äldre ska kunna göra rutavdrag om de betalar någon för att umgås med dem, och även om hunden ska rastas. Det föreslår regeringens utredare som vill att barnbarn och syskon ska omfattas av avdraget om de köper tjänster till släktingen. – V
HD Ekonomi - TT

16 Sep 03:42 12-årig flicka hittad av militär efter insats

På tisdagskvällen gick en 12-årig flicka ut med hunden i Falun – och syntes inte till på hela natten. Efter en stor insats hittades flickan på onsdagsmorgonen av sin pappa.
Expressen Nyheter - Johan Bratell

16 Sep 05:59 Tolvårig flicka försvunnen i Falun – stor sökinsats

En stor sökinsats pågår efter en tolvårig flicka som försvann i Falun vid 18-tiden på tisdagskvällen, skriver flera medier. Flickan var ute på en hundpromenad och var vid försvinnandet klädd i svart jacka, svarta byxor och blå träningsskor. Sedan i natt klassar polisen sökinsatsen som så kallad statlig räddningstjänst, vilket innebär att de kan använda fler samhällsresurser. Under morgonen planerar polisen att koppla in militären, skriver Aftonbladet. – Vi söker i närområdet runt bostaden och i skogspartier som finns i området, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen, till TT på onsdagsmorgonen.
omni.se

16 Sep 23:59 Mc-förare avled efter trafikolycka

En mc-förare avled på onsdagskvällen efter en trafikolycka i östra Malmö.
Expressen Kvällsposten - Claes Carlson

16 Sep 13:02 Dessa högräntekonton blir kvar efter förbudet

Trots förbudet kommer högräntekonton finnas kvar även efter årsskiftet – om det står en ekonomisk förening bakom. Enligt Konsumenternas bank- och finansbyrå är dessa högräntekonton säkrare – men risker för spararen kvarstår.
SvD Näringsliv
 
Visa mer nyheter