4 May 10:40 Covidpatienter i London på lägsta nivån på sju månader

Antalet bekräftade fall av covid-19 i London har minskat med mer än 98 procent i jämförelse med när den andra vågen var som svårast. Det skriver Evening Standard med hänvisning till de senaste siffrorna från brittiska myndigheter. Enligt tidningen visar statistiken också att antalet patienter som vårdas på sjukhus i London nu är på de lägsta nivåerna på sju månader.

4 May 16:21 Smittan i Halland nere på samma nivå som i höstas

Även sjukhusläget är nu bättre än vad det varit på ett tag.
HD Laholm - Johan Wilmarstrand Jönsson

4 May 10:07 Bankernas marginal på bolån sjunker

Bankernas bruttomarginal på bolån sjönk något under det första kvartalet i år. I slutet av 2020 låg marginalen på 1,50 procent, men nu har den fallit tillbaka till 1,44 procent, enligt Finansinspektionen. Orsaken är att finansieringskostnaderna har ökat
HD Ekonomi - TT

4 May 10:04 Indiens brist på vaccin kan bestå i månader framåt

Vaccinbristen i Indien kommer sannolikt att bestå i flera månader. Det säger Adar Poonawalla som är chef för India’s Serum Institute (SII), världens största vaccinbolag, till Financial Times. Först i juli kommer företaget att kunna öka produktionskapaciteten till 100 miljoner doser per månad, från nuvarande 60–70 miljoner doser. Många hade hoppats på fler doser tidigare, rapporterar al-Jazira. ”Vaccintillverkningen är en specialiserad process. Det är därför inte möjligt att trappa upp produktionen över en natt”, skriver Poonawalla på Twitter och tillägger att Indiens storlek och befolkning försvårar situationen. ”Även de mest avancerade länderna och företagen kämpar med relativt sett mindre befolkningar.” Indien förlitar sig i hög grad på vaccinet från Astra Zeneca, vilket tillverkas av SII och distribueras lokalt under namnet Covishield.
omni.se

4 May 22:23 Biden: Hoppas få möta Putin i juni

USA:s president Joe Biden vill träffa sin ryske motsvarighet Vladimir Putin för samtal.
HD Världen - TT

4 May 06:23 Sony integrerar Discord med Playstation Network

Sony har meddelat att man kommer att göra en större investering i diskussionsplattformen Discord, och att man även planerar att integrera Discord med Playstation Network under nästa år. Det rapporterar Venturebeat. ”Målet är att ta Discord- och Playstationupplevelserna närmare varandra på konsol och mobil med start nästa år, så att vänner och grupper kan umgås och kommunicera när man spelar spel tillsammans” skriver Sony i ett blogginlägg. Sony har inte avslöjat hur mycket man investerar i Discord.
omni.se

4 May 12:41 Lag mot ”fejknyheter” i Hongkong hotar pressen

Hongkong håller på att ta fram en lag mot ”fejknyheter” för att stoppa ”desinformation, hat och lögner”, säger ledaren Carrie Lam enligt Reuters. Beskedet kommer samtidigt som farhågorna växer kring yttrande- och pressfriheten i Hongkong. Keith Richburg, ordförande för journalistorganisationen FCC i Hongkong, säger till Ekot att en sådan lag i praktiken skulle kunna användas mot journalistik som makten ogillar.
omni.se

4 May 19:15 Cricketturnering i Indien ställs in: Värd 52 miljarder

Den lukrativa indiska cricketturneringen Indian Premier League, IPL, kommer att skjutas fram på obestämd tid efter att en andra våg av pandemin drabbat landet hårt. Det rapporterar flera medier. Beslutet kommer efter att flera spelare, trots att turneringen spelas utan publik, testats positivt för corona. Under höstens säsong flyttades IPL till Förenade Arabemiraten, något som sänkte ligans ekonomiska värde med 3,6 procent till runt 458 miljarder rupier – motsvarande 52 miljarder kronor – skriver Nikkei Asia.
omni.se

4 May 09:16 Covidsmittan skenar i Indien

Indien har nu passerat den oönskade gränsen 20 miljoner covidfall. Över 222 000 människor har mist livet i virussjukdomen i jättelandet. De senaste dygnet registrerades över 357 000 nya fall och 3 400 människor dog, enligt uppgifter från landets hälsode
HD Världen - TT

4 May 13:22 Pojke frias efter dödliga knivhuggen i Huskvarna

En nu 15-årig pojke som i tingsrätten funnits skyldig till att ha dödat en 17-åring i Huskvarna förra året frias av Göta hovrätt, skriver flera medier. Jönköpings tingsrätt ansåg i sin dom att pojken gjort sig skyldig till grov misshandel och vållande till annans död. Eftersom han var 14 år vid tillfället slapp han straff – däremot dömdes hans föräldrar att betala 300 000 kronor till offrets anhöriga. Göta hovrätt anser dock att pojken ska frias eftersom 17-åringen gjorde en attack med kniv mot hans kamrat, och att han då hamnade i ett läge då han var mycket rädd och inte hade tid att tänka efter. I ett pressmeddelande skriver man att pojken var ”i ett sådant psykiskt tillstånd att det måste anses ursäktligt att han inte klarade av att anpassa sitt agerande till vad som hade varit tillåtet enligt bestämmelserna om nödvärn”.
omni.se

4 May 20:36 Gislaved vänder igen – ingen läsk till de gamla

Kommunen har ändrat sig igen – och slutar servera läsk till åldringarnas måltider.
HD Sverige - TT

4 May 15:21 Kambodja stoppar rapportering från smittozoner

Journalister i Kambodja har beordrats att inte rapportera från så kallade röda zoner, områden som stängts ner för att stoppa spridningen av coronaviruset. Påbudet kommer från landets informationsdepartement, som varnar för att journalister som fortsätte
HD Världen - TT
 
Visa mer nyheter