16 Sep 08:18 Biden till latinogruppen: Trump angriper er värdighet

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden uppvaktade i natt väljare med latinamerikansk bakgrund under sitt första kampanjbesök i Florida – och sa att president Donald Trump hade svikit dem med sin splittrade migrationspolitik och katastrofala hantering av coronapandemin. – Donald Trump har inte gjort annat än att angripa värdigheten för spansktalande familjer, sa han och framhöll separerandet av familjer och att oproportionerligt många spansktalande drabbats av coronapandemin. Biden, som försöker påverka opinionssiffrorna i latinogruppen, sa även att Trump inte har visat sig vara en ledare för alla amerikaner. Presidentkandidaten försöker motverka den desinformationskampanj mot honom där han utmålats som socialist.

16 Sep 20:57 Billborn: "Blir väldigt tungt"

Två missade chanser, ett bortskänkt mål och en utvisning. Sedan var Hammarbys Europa League-kval över. – Jag hade hellre åkt ut på ett skott i krysset, säger tränaren Stefan Billborn efter 0–3 mot Lech Poznan på Tele2 arena.
SvD Sport

16 Sep 20:57 Billborn: ”Blir väldigt tungt”

Två missade chanser, ett bortskänkt mål och en utvisning. Sedan var Hammarbys Europa League-kval över. – Jag hade hellre åkt ut på ett skott i krysset, säger tränaren Stefan Billborn efter 0–3 mot Lech Poznan på Tele2 arena. Stefan Billborn gillade bita
HD Sport - TT

16 Sep 21:11 Bidens ”juristarmé” redo om Trump ifrågasätter valet

Det är inte säkert att resultatet i det amerikanska presidentvalet kommer att stå klart redan på valnatten. På grund av pandemin så väntas ovanligt många amerikaner att rösta i förväg och från distans, och i flera vågmästarstater så räknas inte de rösterna förrän efter själva valet är genomfört. Nu förbereder sig Joe Bidens kampanjorganisation för att det kan leda till en utdragen juridisk strid efter valet. Demokraterna säger sig ha byggt den största stab av jurister i den amerikanska politiska historien, rapporterar New York Times. The Guardian skriver om samma sak, och kallar det kort och gott för en ”juristarmé”.
omni.se

16 Sep 17:08 Rädslan i Kalifornien: ”Kommer bli värre”

Den amerikanska västkusten står i brand och oroliga amerikaner undrar om detta är det nya normala. Klimatforskarnas svar är: – Nej, det kommer att bli värre. Men det är inte bara klimatförändringarna som ligger bakom årets rekordbränder i Kalifornien och Oregon.
Expressen Expressen fordjupning - Mats Larsson

16 Sep 13:27 Breivik vill släppas i förtid – anmäler norska staten

Norske terroristen Anders Behring Breivik vill släppas från fängelset i förtid. Samtidigt så förbereder han en ny rättegång för brott mot mänskliga rättigheter mot norska staten. – På uppdrag av honom har jag lämnat in en begäran om villkorlig dom, säger Breiviks advokat, Øystein Storrvik till till Verdens gang .
Expressen Nyheter - Johan Bratell

16 Sep 06:01 ”En militär reaktion: Tänk aldrig – agera”

▸ Egna orden om polismorden i Malexander i ”P1 Dokumentär”
Aftonbladet

16 Sep 05:26 Vid porten till Stockholm pågår ett bygge som aldrig blir klart

PETER KADHAMMAR Ingen vet hur länge det har sett ut så här
Aftonbladet

16 Sep 10:14 Handelsbanken: Därför lägger vi ner bankkontor

Handelsbanken varslar 1 000 anställda samtidigt som de lägger ner hälften av sina bankkontor. ”Förändringarna kommer att bidra till lägre kostnader,” skriver banken i ett pressmeddelande. – Det är ett tråkigt besked för våra medarbetare och medlemmar, säger Anna Hjelmberg, ordförande för koncernklubben inom Finansförbundet i Handelsbanken. Bankens besked är något av revansch för den tidigare sparkade vd:n Frank Vang-Jensens - han ville kraftigt banta bankens organisation.
Expressen Dina Pengar - Johan Bratell

16 Sep 19:18 Bilderna visar: Röken sveper in över Sverige

Våldsamma skogsbränder härjar i västra USA. Nu visar EU:s satellitbilder att brandröken kan dra in över Sverige till helgen. Enligt forskare vid CAMS har tjock rök upptäckts över 8 000 kilometer från brandområdena.
Expressen Klimat - Sofia Clason

16 Sep 14:36 Bonus till vårdpersonal i budgeten

Arbetsgivare i vården ska kunna söka pengar till "återhämtningsbonus" för de anställda, enligt ett förslag i höstbudgeten. Bonusen ska betala projekt för bättre arbetsmiljö och arbetsvillkor. I budgeten föreslås också höjt underhållstöd med upp till 150 kronor i månaden.
SvD Sverige

16 Sep 06:48 Suga vald till Japans premiärminister

Japans parlament har röstat fram Yoshihide Suga som landets näste premiärminister, efter den avgående Shinzo Abe. – I enlighet med resultaten har kammaren beslutet att utse Yoshihide Suga till premiärminister, sade underhusets talman Tadamori Oshima til
HD Världen - TT

16 Sep 19:07 Brandmännens kamp i USA: ”Det värsta jag sett”

Bilderna visar en liten del av den pågående brandkatastrofen längs Stillahavskusten som det här året är värre än någonsin, enligt Kaliforniens brandförsvar Cal Fire. 17 000 brandmän i delstaten hinner inte släcka en storbrand förrän nästa utbryter.
SvD Världen
© Lotta Härdelin

16 Sep 18:53 Karlsson hoppas Trump får sitta kvar vid makten

SD:s chefsideolog: Demokraterna har attackerat det västerländska arvet.
DN Sverige - ['Sebastian Orre', 'Lotta Härdelin']

16 Sep 08:25 SD vill införa en ny sorts poliser med kort utbildning

Sverigedemokraterna vill införa en ny sorts poliser med kortare utbildning för att öka antalet polismän i yttre tjänst, rapporterar SR Ekot. Polismännen skulle ha rätt att bära vapen och främst arbeta med ingripande- och ordningsinsatser. – Läget är akut. Sverige håller på att bli ett av Europas farligaste länder, säger partiets gruppledare Henrik Vinge till Ekot.
omni.se
 
Visa mer nyheter